Schrijf je in voor de nieuwsbrief

certificaat “coachen bij tegenslag en verlies” behaald

De afgelopen week heb ik mij verder verdiept in het coachen bij tegenslag en verlies. Daarbij hebben wij onder andere stilgestaan bij de contact- en verliescirkel en in welke situaties deze van toepassing is. Wij hebben met 10 cursisten veel oefeningen gedaan om de manier eigen te maken en nieuwe ervaringen op te doen.

Wat tijdens de les en ook buiten de les veel naar voren komt is dat rouwen veelal wordt geassocieerd met het verlies van een dierbare. En dat is een misvatting, want rouwen gaat veel verder en  heb je ook te doen bij het verlies van belangrijke materie of situaties zoals verhuizing, ontslag, het krijgen van een ziekte, etc… Een andere belangrijke misvatting is dat als je gerouwd heb, het rouwen klaar is. Kent u het dat mensen zeggen; “het is al zo lang geleden”, “het is voor iedereen goed zo” of nog erger dat u genegeerd wordt.

Maar niet iedereen is in staat om de contact- en verliescirkel goed te doorlopen. De bocht wordt afgesneden en gaan weer verder met de waan van de dag. Het niet volledig doorlopen van de cirkel kan op den duur problemen geven zoals burnout, oververmoeidheid, vluchten, op slot gaan, futloosheid, etc…

Rouw vraagt telkens opnieuw om stilstaan, soms vraagt het misschien om stappen. Wie rouw ontmoet in zijn leven (wie mens is) zal erkennen dat rouw zich niet laat oplossen. Maar wij kunnen, als we dat wensen, als we er aan toe zijn, kiezen een stap te zetten. Ik weet uit eigen ervaring dat het zetten van kleine stappen het leven een stuk aangenamer maakt.

Mocht je vragen hebben of contact willen opnemen dan kan dat natuurlijk!

 

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

info@bewustvooruitcoaching.nl 06 - 51 64 79 45
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×