Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Helende reis vanuit Traumacoahing

Mijn helende reis door de opleiding Integrale Traumacoaching van Alba-academie heeft diepe indruk gemaakt en was onvergetelijk. Ik heb mijn verslag ingeleverd en op 12 oktober ronden wij met zijn allen de opleiding af.

Ik merkte bij mij zelf dat ik nog wel iets op te ruimen had, maar kon het niet zo goed duiden of aanraken. Ik zat al 2 jaar te denken om de opleiding Traumacoaching te doen, maar iets hield mij tegen. Nu was ik er blijkbaar klaar voor om dit avontuur aan te gaan en mocht met een aantal fantastische docenten Suzanne Smeenge Emrik Suichies Hans Koerts Meijer Jeanne Van Mierlo Ien GM van der Pol en al mijn mede-studenten de reis gaan maken.

Elke lesdag en intervisiebijeenkomst werd ik verrijkt met nieuwe inzichten en kon ik leren om meer bij mij zelf te komen. En dus minder in de overlevingsstand, waarvan ik niet altijd bewust was dat ik hierin stond. Ik heb geleerd naar mijn eigen pijn te kijken en er niet van weg te lopen. En die pijn was op bepaalde momenten echt heftig, maar de ruimte om het toe te staan was er ook. Iets wat ik niet zo graag doe of deed (ik denk ter bescherming van mijzelf). Kun jij mild voor jezelf zijn? Ik vond dit knap lastig, maar heb nu gevoeld dat dit nodig is voor herstel.

In de opleiding hebben wij onder andere kunnen werken met IoPT-opstellingen, secure base, lichaamsgericht werken met Yin, de werking van energie en water in ons lijf en creatieve werkvormen. Mijn kennis en kunde is hiermee verrijkt met allerlei werkwijze om in te kunnen zetten in mijn coachpraktijk.

Het omarmen van je eigen discomfort (ben ik wel goed genoeg, mag ik mijn stem laten horen, wie ben je eigenlijk) geeft ruimte voor herstel en geeft een bevrijdend gevoel. Ken je het wow-gevoel? Dat gevoel hou ik over aan mijn innerlijke reis.

Sommige mensen uit mijn netwerk zijn verbaasd. Jij? Jij komt zelfverzekerd over en weet wat je wilt, hoezo een opleidng traumacoaching? Ook ik ben een kind van mijn ouders (die ook weer ergens vanaf komen) en draag mijn eigen gemakken en ongemakken mee. Dat hoeft niet altijd een trauma te zijn, maar laat wel zijn sporen achter. Om dan weer terug bij jouw eigen kern te komen, heb je soms een coach nodig.

Vandaag had ik een gesprek met iemand en vertelde over mijn reis en ervaring zonder dat er sprake was een coachsessie. Het gesprek gaf diegene de ruimte om zijn verhaal te vertellen met alles wat daarachter zit. Wat bijzonder om zo in gesprek/verbinding te komen.

Herken je dat? Misschien tijd voor een afspraak om jou weer meer in je #eigenregie kracht te komen. #Bewustvooruitcoaching kan je hierbij helpen. Ik help jou graag op jouw reis.

Mijn contactgegevens staan op mijn website https://lnkd.in/gxepnshE

Overigens is mijn reis niet ten einde en gaat gewoon door! elke dag genieten van wat er komt, al is het af en toe ongemak.

 

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.

info@bewustvooruitcoaching.nl 06 - 51 64 79 45
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×